Aktualitások

sze, 04/12/2017 - 15:54

A Burgonya Világ szakfolyóirat 2018. júniusi száma ide kattintva letölthető.

2018. május 30-ig frissültek a nagybani piaci árak, amelyek elérhetőek a "Piaci hírek" menüpontból.

Gazda Haszna. A bőség itt terem! A Bayer Gazda Haszna akciójában jelentős árkedvezménnyel vásárolhat növényvédő szereket, vagy vásárlásai után értékes szakmai ajánlatok közül választhat. További részletekért látogasson el a www.gazdahaszna.hu oldalra!

Megjelent egy FM előterjesztés a szakmaközi szervezetek elismerésének és ellenőrzésének részletes szabályairól. A tervezet ide kattintva letölthető.

Műanyagból fröccsöntött 300g önsúlyú összecsukható többször használható 300x400x150 mm-es rekesz kedvező áron beszerezhető. További információ a "Szolgáltatások" menüpontban.

Támogatható kultúra lett a burgonya! Az étkezési burgonya is a termeléshez kötött támogatásra jogosult kultúrák közé kerül. A FM közleménye ide kattintva olvasható. Forrás: FM Sajtóiroda

Az élelmiszergazdaság kihívásainak azonosítása, a megerősítéséhez szükséges célkitűzések és feladatok megfogalmazása, továbbá a legfontosabb teendők számba vétele érdekében a Földművelésügyi Minisztérium megalkotta és társadalmi-szakmai vitára bocsátotta Magyarország 2016-2050 közötti Nemzeti Élelmiszergazdasági Programját. A program az alábbi linken érhető el: http://www.kormany.hu/download/6/30/d0000/Élelmiszergazdasági%20stratégia%202016-2050.pdf

Összegzés az EU élelmiszerbiztonsági helyzetéről.

Új jelölés segít eligazodni a boltban kapható burgonyák között. A NÉBIH sajtóközleménye ide kattintva érhető el.

34/2016. (V. 4.) FM rendelet az étkezési burgonyára vonatkozó minőségi követelményekről ide kattintva tölthető le.